Майбутні матері, основу раціону яких складають овочі, фрукти і рис, мають більше шансів народити дівчинку. Голландські дослідники вважають, що вносячи зміни в харчування батьки можуть вибирати стать майбутньої дитини.

Вчені запропонували 32 жінкам, які вже мають синів і збираються завести другу дитину, дотримуватися “дієти для дівчаток” з високим вмістом кальцію і магнію. Майбутнім матерям рекомендувалося додати в свій раціон козячий сир, овочеве рагу, салати і рисовий пудинг. При цьому “заборонялося” вживати продукти з високим вмістом калію, який на думку вчених, сприяє формуванню в організмі матері хлопчика. Таким чином, жінки повинні були відмовитися від картоплі і бананів.

Дослідники з університетів Делфта і Маастрихта, а також Голландського гендерного центру повідомляють, що у 26 з 32 учасниць експерименту народилися дівчатка.

Британське видання Telegraph зазначає: таким чином, вчені прийшли до висновку про те, що в 80% випадків стать майбутньої дитини можна вибирати за допомогою дієти. Результати цього дослідження ще належить перевірити на “хлопчачі дієті”.

Джерело: newsru.co.il