На думку американських медиків, найкраще – для здоров’я самої жінки – народжувати, коли їй виповниться 34 роки. Це пояснюється тим, що саме до цього віку досягається оптимальний баланс між здоров’ям жінки і її матеріальним блогополучіем, заявив професор Джон Міровскі.

Вивчивши історії хвороби більше 3000 жінок, Джон Міровскі і його команда також встановили, що кількість проблем зі здоров’ям у представниць прекрасної статі починає знижуватися з 22 років, а найкраще організм відчуває себе саме в 34 роки.

Міровскі прийшов до висновку, що відстрочка створення сім’ї і народження первістка, насправді дуже раціональна. Професор заявляє: «Жінка, яка народила свою першу дитину в 34 роки, з точки зору стану здоров’я на 14 років молодше тієї, що народила в 18 років».

Вчені з’ясували, що пологи в більш пізньому віці мають і суто позитивні сторони. У випадку з пологами після 35-40 років жіночий мозок отримує додаткові сили в той самий період, коли зазвичай починається погіршення пам’яті, властиве зрілому віку. Таким чином, продовжується і розумове здоров’я жінки. Крім того, пологи позитивно впливають і на загальнофізичний стан жінок. Незважаючи на те, що з часом здоров’я жінки послаблюється, і фізіологічне навантаження може переноситися важче, ніж в молодості, при пологах після 40 років включаються приховані резерви організму – адже тепер жінці потрібно встигнути виростити свою дитину. З цієї причини, як вважають англійські вчені, у зрілих матусь є всі шанси дожити до 100 років.